Zoekopdrachten

Jij bent op zoek naar die perfecte classic die voldoet aan jouw droomauto normen? Houben Classic Cars gaat graag voor jou op zoek!

De mooie, bijzondere, exclusieve en vaak klassieke auto’s staan vaak achter geloten deuren en zijn niet gemakkelijk te vinden. Eigenaars willen niet iedereen ‘zomaar’ over de vloer en lopen niet te koop met het feit dat ze een pareltje hebben staan. Ze staan dan ook niet vaak publiekelijk geadverteerd.

Ben jij op zoek naar jouw droomauto? Die auto die je, zoals bovenstaande vermoed, niet zomaar tegenkomt? Kom niet voor gesloten deuren te staan en laat ons voor je zoeken! Wij openen die deuren, waar jij alleen nog maar plaats hoeft te nemen in jouw nieuwe droomauto!

Natuurlijk hou je zelf de markt ook met haviksogen de smiezen, maar samen zien en ontdekken we meer. Dien jij je zoekopdracht hieronder in? Dan nemen wij contact met je op over de mogelijkheden en toepassingen van zoekopdrachten bij Houben Classic Cars.

Importeren

Handige tips voor een eigen zoektocht

De introductie doet al vermoeden dat de zoektocht naar je droomauto niet altijd een gemakkelijke is. Het kopen van een klassieker neemt een flinke hap uit je spaarrekening en die hap kan door onderhoud nog veel groter worden. Ook kort het onderhoud vaak veel tijd. Maak gebruik van een optimale aankoopbegeleiding voor een classic en beleef het meeste plezier uit jouw droomauto. Doe daarom ook je voordeel met de overige aankoop tips:

Laat waar mogelijk een expert kijken naar de classic, voordat deze wordt aangeschaft.
Diegene weet waar je naar moet kijken en kan de prijs eerlijk inschatten. Dan hou jij meer tijd en geld over om onder de motorkap te kruipen (of laten kruipen).

Deze expert laat zich ook niet afschrikken door de mogelijk vele kilometers die een classic op de teller kan hebben. Dit zegt namelijk niet altijd alles. De kwaliteit van het merk en model zegt vaak veel meer.

Ook zal de expert je helpen de auto te categoriseren.
Dit helpt bij het bepalen van de staat en de kwaliteit van de auto. Wij spreken vaak van de volgende categorieën:

 • Perfect
  Dé perfecte classic. Een auto die weinig tot geen enkel spoor van roest of beschadigingen vertoont en geen enorm aantal kilometers op de teller heeft staan.
 • Zeer goed
  Een auto die misschien wat meer kilometers op de teller heeft staan en wat lichte gebruikerssporen vertoont. Toch heeft deze klassieker geen (flinke) opknapbeurt nodig.
 • Goed
  Een goede auto heeft slijtagesporen en kan een flinke kilometerstand hebben. Geen probleem voor een enthousiastte restaurateur om hiermee aan de gang te gaan.
 • Redelijk
  Voor ons normaliter de ondergrens. Met veel bloed, zweet en tranen is hier nog iets ontzettend moois van te maken. Het is verstandig om van deze auto (of nóg mindere auto’s) af te zien en verder te zoeken naar een classic die hoger op de categorieschaal ligt.

Mogen wij voor jou op zoek?

Hopelijk helpen bovenstaande tips jou goed op weg! Mogen wij voor jou op zoek en openen wij die deuren die voor jou misschien gesloten zijn?

Ga dan in gesprek met onze adviseurs. Je bent goed bij Houben Classic Cars! Bel (+31)77 398 1573 of mail naar info@houbenclassiccars.nl en wie weet gaan wij samen aan de slag om jouw jeugddroom werkelijkheid te maken.