Aankoopbegeleiding

We zien en horen het vaak: Ik zou zo graag een eigen klassieke auto hebben. Als restauratie project, of kant en klaar. Sterker nog, ook bij ons is dit het geval! Toch wordt deze jeugddroom maar (te) zelden werkelijkheid.

Dat snappen wij wel. Die droomauto is vaak niet goedkoop en het opknappen en onderhouden lijkt op een onbeklimbare berg, waar veel tijd en geld in gaan zitten.

Klassieke auto’s is een passie van velen, welke in rook opgaat in verband met de financiën. Als je die sprong dan ook wil gaan wagen wil je natuurlijk geen kat in de zak aanschaffen.

 

Ga goed geïnformeerd op zoek met onze aankoopbegeleiding

Houben Classic Cars helpt jou in de aankoop d.m.v. begeleiding en advies, waar je vele en veilige kilometers mee mag gaan beleven.

Bij ons ben je verzekerd van

 • Persoonlijke aankoopbegeleiding
 • Korte lijntjes
 • Een eigen showroom met misschien wel jouw droomauto
Importeren

Handige tips voor een eigen zoektocht

De introductie doet al vermoeden dat de zoektocht naar je droomauto niet altijd een gemakkelijke is. Het kopen van een klassieker neemt een flinke hap uit je spaarrekening en die hap kan door onderhoud nog veel groter worden. Ook kort het onderhoud vaak veel tijd. Maak gebruik van een optimale aankoopbegeleiding voor een classic en beleef het meeste plezier uit jouw droomauto. Doe daarom ook je voordeel met de overige aankoop tips:

Laat waar mogelijk een expert kijken naar de classic, voordat deze wordt aangeschaft.
Diegene weet waar je naar moet kijken en kan de prijs eerlijk inschatten. Dan hou jij meer tijd en geld over om onder de motorkap te kruipen (of laten kruipen).

Deze expert laat zich ook niet afschrikken door de mogelijk vele kilometers die een classic op de teller kan hebben. Dit zegt namelijk niet altijd alles. De kwaliteit van het merk en model zegt vaak veel meer.

Ook zal de expert je helpen de auto te categoriseren.
Dit helpt bij het bepalen van de staat en de kwaliteit van de auto. Wij spreken vaak van de volgende categorieën:

 • Perfect
  Dé perfecte classic. Een auto die weinig tot geen enkel spoor van roest of beschadigingen vertoont en geen enorm aantal kilometers op de teller heeft staan.
 • Zeer goed
  Een auto die misschien wat meer kilometers op de teller heeft staan en wat lichte gebruikerssporen vertoont. Toch heeft deze klassieker geen (flinke) opknapbeurt nodig.
 • Goed
  Een goede auto heeft slijtagesporen en kan een flinke kilometerstand hebben. Geen probleem voor een enthousiastte restaurateur om hiermee aan de gang te gaan.
 • Redelijk
  Voor ons normaliter de ondergrens. Met veel bloed, zweet en tranen is hier nog iets ontzettend moois van te maken. Het is verstandig om van deze auto (of nóg mindere auto’s) af te zien en verder te zoeken naar een classic die hoger op de categorieschaal ligt.

Mogen wij je begeleiden?

Behoed je voor een slechte aankoop maak gebruik van goede begeleiding en adviezen. Wij hopen jou met onze tips en trucs veilig op weg te helpen.

Ga jij in gesprek met onze adviseurs? Dan ben je bij Houben Classic Cars goed! Bel (+31)77 398 1573 of mail naar info@houbenclassiccars.nl en wie weet gaan wij samen aan de slag om jouw jeugddroom werkelijkheid te maken.